VLC er en gratis mediaspiller som spiller det meste.

VLC Media Player hvis du skal spille av DVD, Blu-Ray må du bruke desktop utgaven (installasjons utgaven) som du laster ned på Videolan.org og ikke VLC appen i Microsoft store, for den kan ikke spille av DVD og Blu-Ray.

Desktop utgaven spiller også av andre formater som Verken VLC appen eller Film og Tv appen i Windows 10 spiller av. men en ting som ikke er så bra med den er det høye strømforbruket.

Den er kjekk å ha installert som en ekstra spiller hvis man kommer over en Video, film, eller lydfil som du ikke kan spille av i Film og Tv appen i Windows 10,

Jeg anbefaler deg å bruke Film og Tv spilleren i Windows 10 som standard spiller, spesielt når du er på batteristrøm.

Det grunnleggende utseendet gjør spilleren ekstremt enkel å bruke. Bare dra og slipp filer for å spille eller åpne dem ved hjelp av filer og mapper, og bruk deretter de klassiske media navigasjonsknappene til å spille, pause, stoppe, hoppe over, redigere avspillingshastighet, endre volum, lysstyrke etc. Et stort utvalg skinn og tilpasningsalternativer gjør at standardutseendet ikke skal være grunn nok til å forhindre at du velger VLC som standard mediespiller.

Ikke la VLC Media Player’s enkle grensesnitt lure deg.
I avspillings-, lyd-, video-, verktøy- og visningsfaner er det et stort utvalg av spilleralternativer. Du kan spille med synkroniseringsinnstillinger, inkludert en grafisk equalizer med flere forhåndsinnstillinger, overlegg, spesialeffekter, AtmoLight-videoeffekter, lydspatializer og tilpassbare rekkeviddekomprimeringsinnstillinger. Du kan til og med legge til undertekster i videoer ved å legge til SRT-filen i videoens mappe.

VLC spiller nesten alle video- eller musikk fil formater som finnes.
VLC Media Player kan ikke bare håndtere mange forskjellige formater, VLC kan også spille av delvise eller ufullstendige mediefiler, slik at du kan forhåndsvise nedlastinger før de er ferdige.

Den nyeste versjonen VLC 3.0.0 “Vetinari” er den første store utgivelsen på tre år. Den aktiverer maskinvaredekodering som standard for å få 4K og 8K-avspilling, støtter 10bits og HDR-avspilling, 360 ° video og 3D-lyd, lydpassing for HD-lydkodeker, streaming til Chromecast-enheter, avspilling av Blu-Ray mm.

VLC spilleren kan brukes på Android, Linux, iOS, macOS og Windows.

Last ned spilleren og få mer info på hjemmesiden til Videolan Organization