Forskjellen på WordPress.org og WordPress.com

Forskjellen på WordPress.com og WordPress.org er:

wordpress.com registrerer du deg gratis og ditt nye nettsted er ferdig satt opp på et øyeblikk. Du trenger ingen kunnskap om oppsett av wordpress, du logger bare inn med ditt brukernavn og passord og kan begynne og skrive inn tekst og bilder. Når du har opprettet ditt nettsted kan du velge om du vil oppgradere til betalt versjon.

En annen super ting med wordpress.com er at de har en egen app/program for Android, ios, Linux, Mac, og Windows, som du kan bruke for å gjøre alt på ditt nettsted.

  • WordPress.com har fire forskjellige nivåer.
    Gratis og personal har akkurat det samme oppsettet,  eneste forskjell er at du slipper Annonser på den betalte versjonen og du velger ditt eget domene navn F.eks dittnavn.com på ditt nettsted, du har også 3gb lagringsplass på gratis og 6gb på Pesonal
  • For Premium og Business: sjekk wordpress.com

For å få muligheten til å bruke mer avanserte utvidelser må du kjøpe dyreste pakke hos wordpress.com
En annen ting som kan være verdt å tenke på er at de som drifter wordpress.com er eksperter på den plattformen og det er veldig lett å få hjelp.
Hvis du bruker en av de betalte løsningene er personlig hjelp med chat og epost med i prisen.

Er du ny med WordPress anbefaler jeg deg å prøve ut WordPress.com

WordPress.org er en frittstående versjon som du innstallerer på ditt webhotell, mange webhotell har WordPress.org som en standard utvidelse i sine pakkeløsninger. Det er litt mer komplisert å få innstallert det. først må du kjøpe et domenenavn og plass på et webhotell, deretter innstallere wordpress.org på webhotellet, sette opp brukernavn og passord, innstallere flere utvidelser for wordpress.org for å få funksjonene du trenger på nettstedet ditt.

Det som er med wordpress.org er at de på webhotellet ditt ikke nødvendigvis kan så mye om wordpress.org og da ikke kan hjelpe deg hvis du trenger hjelp. Du må da sjekke ut forumet til wordpress.org for løsninger.

Så husk at hvis du går for en wordpress.org løsning, ta kontakt med flere webhotell og spør hva de kan hjelpe til med om du kommer i vanskeligheter med wordpress.org.

Håper dette hjalp deg litt.
Lykke til

Translate »
Rull til toppen