Jetpack er omstridt å bruke

Jetpack er en utvidelse laget av Automattic de står også bak wordpress.com og mye annet.

Hvis du bruker wordpress.com er jetpack innebygd i oppsettet, har statistikk, Deling til sosiale medier, mulighet for kommentarer, likinger, Flislagte gallerier, Forhindre og blokkere skadelige påloggingsforsøk, og mye mer. for å bruke wordpress med Jetpack på nettsteder som er på andre webhotell må man opprette en seg en wordpress.com gratis brukerkonto.

Les mer om Jetpack

Jetpack er omstridt og blir frarådet brukt av noen webhotell.

En av grunnene til at du ikke skal bruke jetpack er at den gjør nettstedet ditt tregere, som gjør at du får en dårligere ranking på Google.
Google bruker den tiden din side tar for å laste som en faktor i søkemotorrangeringene dine. Jo langsommere nettstedet ditt er, jo dårligere blir dine rangeringer, så det å ha et raskt nettsted er avgjørende for søkemotoroptimaliseringen. Jetpack gjør at sidene dine lastes inn mye tregere. Det finnes mange gratis verktøy der ute som du kan bruke til å måle hastigheten på nettstedet ditt. Hvis du for øyeblikket bruker Jetpack, anbefaler jeg at du tester nettstedets hastighet med Jetpack aktiv og deretter deaktivert ved hjelp av enten Pingdom, GTMetrix, Googles SideSpeed ​​Insights.

Hvis du ikke bruker wordpress.com som hosting bør du ikke bruke Jetpack på ditt nettsted før du sjekker hva de mener om jetpack på ditt nye webhotell, flere webhotell anbefaler at du ikke bruker Jetpack på serverene deres, noen har også gått til det skritt at de aktivt blokkerer Jetpack på sine servere.

Webhotell som utestenger eller synes Jetpack er en belastning for dem.

Ikke benytt Jetpack for WordPress 15.08.2017 Av Sircon Norge.

Jetpack for WordPress er en utvidelse vi ikke anbefaler av flere grunner. Vi velger nå å aktivt blokkere Jetpack for WordPress. Her er et sammendrag av de viktigste hovedgrunnene:
Unødige ekstra requests (dobler request-antallet på nettstedet)
Jetpack benytter XML-RPC api. Dette fører til security issues, f.eks. bruteforcing.
Dette er selvmotsigende, ettersom Jetpack påstår at de stopper bruteforce-angrep.
Er en kompleks og omfattende plugin som forsøker å gjøre for mye samtidig (bugs, issues, mye dårlig optimalisert kode etc)
Selvmotsigende er også salgsargumentet fra Jetpack selv: «kjappere nettsted».
I beste fall har vi målt nettstedhastigheter 50ms tregere med Jetpack installert. Vårt estimat er at Jetpack gjør nettstedet ditt ca 30% tregere.

Disse utvidelsene er også svartelistet hos sircon Les mer

One.com om Jetpack by WordPress.com

Jetpack gir stor belastning på serverne våre og gjør WordPress-nettstedet ditt svært tregt. Denne får pluginen til å rapportere nettstedet som nede, selv om det ikke er det.

Problemet med Jetpack er at pluginen er så stor. Den har mer enn 40 moduler, og de fleste av disse bruker du ikke. Vi anbefaler at du finner alternative plugins spesielt for funksjonaliteten du trenger.

Her er listen over utvidelser som one.com anbefaler at du ikke bruker Les mer

Webhotell som mener Jetpack ikke er et problem.

Har undersøkt med Siteground, Bluehost, Ipage, Hostg webhotell, de har ikke problemer med serverne og de har mange brukere med Jetpack på sine servere. men de har ingen målinger å referere til.

Her kan du se hvilke webhotell jetpack anbefaler selv.

Ting du må tenke på når du velger ditt webhotell.

  1. Support: er det mulig å kontakte support på webhotellet ditt til hele døgnet og på chat, facebook osv. ser det er en del webhotell som ikke har chat og det er helt krise hvis du sitter og holder på med ditt nettsted i helgen og det er umulig å få hjelp før mandag kl 0800.
  2. Skal du bruke wordpress, sjekk om webhotellet har wordpress utvidelsen og om de har innvendinger mot at noen utvidelser (plugins) blir brukt.
  3. Sjekk priser og hva som er med i pakken, noen har f.eks. backup med i prisen og det kan være dyrt å kjøpe ekstra. prisene varierer noe voldsomt så bruk litt tid på å ta valget.
Translate »
Rull til toppen